Veltman bant het 'Veltmannetje' definitief uit

Reacties

Joël Veltman hoopt zondag voor de vierde keer kampioen van Nederland te worden. Het zou volgens de Ajacied een passende bekroning zijn voor een seizoen dat hij omschrijft als beste van zijn carrière.

Veltman bant het 'Veltmannetje' definitief uit

Met een slippertje tegen Rapid Wien stond Veltman aan de basis van Ajax' uitschakeling in de voorronde van de Champions League, maar daarna heeft hij een ijzersterk seizoen neergezet. 'Als je jong bent en het gaat even slecht, kom je echt in een dip terecht. Maar ik kon de kritiek nu beter hebben dan toen ik jonger was', aldus de 24-jarige verdediger, die de laatste maanden de vaste rechtsback is bij Ajax.

'"Het Veltmannetje komt wel weer", hoor je mensen dan zeggen. Dan moet je wel sterk zijn om de lijn door te zetten naar een goed niveau', gaat Veltman verder op de clubsite. De international heeft het idee dat hem dat gelukt is en dat het nu gedaan is met de 'Veltmannetjes', zoals zijn foutjes in de volksmond zijn gaan heten.

'Maar ik weet niet hoe het gegaan was als ik 20 of 21 was, na zo'n momentje', blikt hij nog eens terug op zijn bepalende fout tegen Rapid Wien. 'Maar ik ben nu meer ervaren en kan er daardoor beter mee omgaan. Ik heb een stabiel seizoen gehad.'

Zondag hoopt Veltman dat stabiele jaar op bezoek bij De Graafschap te bekronen met de titel. 'Iedereen schrijft dat Ajax kampioen wordt. We kunnen eigenlijk alleen maar verliezen, dus we móéten winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.