Veltman: 'Afwachten of ik in selectie zit voor duel bij AZ'

Reacties

Net als bij Daley Blind en Jasper Cillessen is ook voor Joël Veltman (22) het seizoen inmiddels weer begonnen. De Ajax-verdediger speelde net als Cillessen maandagavond met Jong Ajax tegen SC Telstar (3-0 zege).

Veltman: 'Afwachten of ik in selectie zit voor duel bij AZ'

Blind, de andere WK-ganger van de Amsterdammers, was al eerder aangesloten bij de hoofdmacht en speelde zelfs al in de eerste competitiewedstrijd (4-1 zege op Vitesse).

'Het ging voor mijn gevoel wel goed', stelt Veltman op de clubwebsite over zijn eerste speelminuten van dit seizoen. Hij deed maandag een helftje mee. 'Zowel conditioneel als qua spel. Ik had graag negentig minuten gespeeld. Maar goed, een helftje is nu eenmaal de procedure. Wanneer ik weer een volle wedstrijd ga spelen? Dat is aan Frank de Boer. Het is zelfs nog even afwachten of ik bij de selectie zal zitten voor het uitduel van zondag met AZ, misschien speel ik nog wel een wedstrijd bij Jong Ajax.'

Eenmaal terug in Amsterdam is Veltman door het zo succesvol verlopen WK in ieder geval een ervaring rijker. De verdediger genoot in Brazilië, waar Oranje derde werd, met volle teugen. 'Die derde plek is een heel mooie prestatie. Ik heb er heel veel geleerd. Als je er eenmaal bent wil je graag spelen, maar op de training stond ik alleen maar tegen Arjen Robben en Robin van Persie. Dan heb je wel wat leermomentjes hoor', meldde hij met gevoel voor understatement.

Gedurende de afwezigheid van Veltman speelt Mike van der Hoorn op zijn plek, centraal achterin naast Niklas Moisander. De vorig seizoen verguisde verdediger werd vanwege zijn goede spel al gecomplimenteerd door De Boer en nam bovendien tegen Vitesse een van de Ajax-goals voor zijn rekening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.