Velthuizen vervangt Timmer tijdens stages Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Piet Velthuizen een uitnodiging gestuurd voor drie trainingsstages van het Nederlands elftal. De doelman van Vitesse neemt de plaats in van Henk Timmer, die met Feyenoord moet uitkomen in de play-offs voor een plaats in de Europa League.

Velthuizen vervangt Timmer tijdens stages Oranje

Net als Timmer laat ook Giovanni van Bronckhorst verstek gaan tijdens de ingelaste trainingsstages van Oranje. Van Marwijk traint ter voorbereiding op de WK-kwalificatieduels met IJsland en Schotland met de internationals die geen competitieverplichtingen meer hebben.

De selectie die op 21/22 mei, 25/26 mei en 28/29 mei bij elkaar zal komen bestaat uit de volgende twaalf spelers: Ibrahim Afellay (PSV), Nordin Amrabat (PSV), Edson Braafheid (FC Twente), Eljero Elia (FC Twente), Dirk Marcellis (PSV), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Gregory van der Wiel (Ajax), Robbie Wielaert (Ajax) en Demy de Zeeuw (AZ).

Oranje gaat ruim aan kop in Groep 9 van de WK-kwalificatie. Nederland won alle vijf tot dusverre gespeelde wedstrijden en kan zich op 6 juni in IJsland al plaatsen voor de eindronde in Zuid-Afrika. Vier dagen later speelt Oranje thuis tegen Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen