Veldwijk ziet nog perspectief bij Nottingham Forest

Reacties

Het is al een tijdje stil rond Lars Veldwijk, de spits die er met 34 goals mede verantwoordelijk voor was dat Excelsior vorig seizoen naar de Eredivisie promoveerde. Tegenwoordig staat hij bij Nottingham Forest op de loonlijst.

Veldwijk ziet nog perspectief bij Nottingham Forest

Veel clubs uit de Eredivisie hengelden afgelopen zomer naar zijn handtekening, maar uiteindelijk werd het dus een club op het tweede niveau van Engeland. 'Het leven hier bevalt me wel. En de sfeer is geweldig. Onze ploeg kan makkelijk mee in de subtop van de Eredivisie, denk ik. We hebben hier zo veel goede spelers. Dat is op mijn beurt ook weer goed voor mij', zegt hij op de website van zijn oude club FC Utrecht.

Veldwijk volgt het Nederlandse voetbal nog op de voet. Dat zijn voormalige coach Robby Alflen het zwaar heeft met FC Utrecht, raakt hem zeer. 'Ik vind het mooi dat Robby nu de kans krijgt bij het eerste team. De ploeg staat wat te laag naar mijn mening, maar ik denk dat dat gaat bijtrekken. Robby heb ik heel hoog zitten. Hij is iemand die, elke training weer, hamert op de details.'

Dat deed ook zijn eerste manager bij Forest, Stuart Pearce. 'Die zag mij echt als een soort project, waarmee hij aan de gang ging. Ik hoopte op meer speelminuten in de competitie, maar ben blij dat ik in de bekertoernooien wel veel heb gespeeld.' Sinds deze maand zwaait Dougie Freedman de scepter op City Ground. 'Met hem moet ik nog spreken over wat zijn plannen met mij precies zijn. Hoe mijn toekomst er hier uitziet, is even afwachten.'

Invalbeurten
Veldwijk kwam dit seizoen in competitieverband pas tot acht invalbeurten van gemiddeld een minuutje of tien. Maar wellicht gaat hij nog veel minuten maken nu clubtopscorer Britt Assombalonga gisteren te horen kreeg dat een knieblessure hem de rest van de competitie aan de kant houdt. In de laatste zestien wedstrijden staat hij met zijn club voor de opdracht een gat van twaalf punten dicht te maken om de play-offs te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.