Vela maakt tegen Oranje na drieënhalf jaar zijn rentree

Reacties

Carlos Vela keert woensdagavond na drieënhalf jaar terug in de Mexicaanse nationale ploeg. De 25-jarige aanvaller van Real Sociedad weigerde sinds zijn laatste optreden in maart 2011 uit te komen voor El Tri, maar bondscoach Miguel Herrera heeft laten weten dat die problemen nu verleden tijd zijn. Ook aast zijn ploeg níét op revanche.

Vela maakt tegen Oranje na drieënhalf jaar zijn rentree

Vela had naar eigen zeggen persoonlijke en professionele redenen om lange tijd niet uit te komen voor zijn land. De ex-speler van Arsenal liet er zelfs de Olympische Spelen in Londen en het WK 2014 in Brazilië voor schieten. Toch is de terugkeer van de man, die vorig seizoen nog 21 keer scoorde voor Real Sociedad, nu aanstaande.

'Carlos is geen vreemde voor deze groep. Hij heeft hier veel vrienden, met wie hij graag wil gaan samenwerken. Hij komt terecht in een solide ploeg en krijgt geen enkele voorkeursbehandeling', aldus Herrera tijdens de persconferentie, waarin de 46-jarige bondscoach ook zijn ruime keuze aan spitsen aanhaalde.

Corona
Want behalve Vela kan Herrera ook nog Javier Hernández (Real Madrid), die tegen Nederland eveneens in de basis zal starten, Raúl Jiménez (Atlético Madrid) en Giovani dos Santos opstellen, terwijl Oribe Peralta – op het WK nog eerste keus – door een blessure ontbreekt. Met FC Twente-speler Jesús Corona dient zich bovendien een nieuwe kandidaat aan.

De vleugelaanvaller van de Tukkers kan in De Arena zijn interlanddebuut maken en past zich volgens zijn bondscoach snel aan. Herrera wil tijdens het oefenduel de jongere generatie een kans geven. 'Want dit zijn de jongens die het in 2018 moeten doen. Het is dan ook ons een idee om een goede wedstrijd te spelen, om duidelijk te maken dat Mexico klaar is om de strijd aan te gaan met ploegen van dit kaliber.'

Revanche
Mexico liet op het WK van afgelopen zomer al zien zich te kunnen meten met 's werelds beste. In de groepsfase kwam Brazilië niet verder dan een 0-0 gelijkspel, terwijl Oranje in de achtste finale pas won nadat Klaas-Jan Huntelaar vlak voor tijd een penalty had benut (2-1). De manier waarop Arjen Robben die penalty versierde zorgde in Mexico voor veel woede.

'Maar we zijn hier niet gekomen om revanche te nemen. Het zijn immers totaal niet dezelfde omstandigheden, al zou een overwinning onze fans natuurlijk goed doen', besloot Herrera, die meteen zijn basiself prijs gaf: Ochoa; Aguilar, Miguel Herrera, Alanís, Reyes, Aldrete; Vázquez, Héctor Herrera, Guardado; Vela, Hernández.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.