Vejinovic stelt beslissing over interlandloopbaan uit

Reacties

Het is nog maar de vraag of Marko Vejinovic voor Nederland gaat uitkomen, als bondscoach Danny Blind hem opneemt in zijn definitieve selectie. De Feyenoord-middenvelder heeft namelijk nog geen beslissing genomen over zijn interlandtoekomst.

Vejinovic stelt beslissing over interlandloopbaan uit

Vejinovic is geboren in Amsterdam, maar heeft Bosnische en Servische wortels en heeft daardoor de keuze als het om interlandvoetbal gaat. 'Ik heb mijn keuze nog niet gemaakt', reageerde de 25-jarige speler tegen FOX Sports. 'Ik ben blij dat ik opgeroepen ben en ik wacht nu op de uiteindelijke selectie.'

Als Blind hem definitief oproept voor de oefenwedstrijden tegen Wales en Duitsland van 13 en 17 november, is het nog maar afwachten of Vejinovic zich daadwerkelijk bij de selectie van Oranje meldt. De ex-speler van Vitesse, Heracles Almelo en AZ wil voorlopig al zijn opties openhouden, hoewel hij in het verleden voor nationale jeugdelftallen van Nederland uitkwam.

EK
Saillant is dat Vejinovic met Bosnië in tegenstelling tot met Oranje volgend jaar op het EK zou kunnen spelen. Bosnië speelt op 13 en 16 november een play-off tegen Ierland met EK-deelname als inzet.

Eerder dit jaar verkoos Hakim Ziyech van FC Twente een toekomst in het elftal van Marokko al boven Oranje. Ajacied Anwar El Ghazi koos juist voor Nederland, terwijl de Marokkaanse voetbalbond hem ook op de korrel had.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.