'Vejinovic in eigen huis met dood bedreigd'

Feyenoord-middenvelder Marko Vejinovic (25) is in zijn eigen huis met de dood bedreigd. De daders zijn zo goed als zeker zes Feyenoord-aanhangers, waarvan er één al bekend heeft.

'Vejinovic in eigen huis met dood bedreigd'

De zes verdachten werden in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Vejinovic, wiens vrouw ook thuis was ten tijde van het incident, heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

'We zijn hier ziedend over. Je blijft uit het privédomein van spelers, hoe teleurstellend resultaten ook zijn. Het is verschrikkelijk en te zot voor woorden', laat algemeen directeur Eric Gudde ontdaan weten aan De Telegraaf. 'Misschien noemen ze zich wel zo, maar dit zijn voor mij in elk geval geen Feyenoord-supporters. Voor deze mensen heb ik geen enkel respect.'

Behalve Vejinovic heeft ook Feyenoord-spits Michiel Kramer ongewenst bezoek gehad, maar bij hem kwamen enkele mannen niet verder dan de tuin. Feyenoord overweegt nu of er enkele spelers bewaking moeten krijgen. Kramer en Vejinovic trainen maandag gewoon mee bij de Rotterdammers.

De incidenten hebben plaats terwijl Feyenoord in een sportieve crisis zit. Zondag werd door een nederlaag in eigen huis tegen ADO Den Haag (0-2) voor de vijfde keer op rij verloren. Desondanks heeft de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst nog wel de derde plaats in handen.

Vejinovic, die eerder dit seizoen nog werd opgeroepen voor Oranje, kwam afgelopen zomer over van Vitesse voor 3,5 miljoen euro. Kramer kwam op zijn beurt over van ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen