Vejinovic en Plet loodsen Heracles langs Excelsior

Na drie nederlagen op rij heeft Heracles Almelo zaterdag eindelijk weer een wedstrijd kunnen winnen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Peter Bosz was op het eigen kunstgras een maatje te groot voor hekkensluiter Excelsior: 3-1.

Van een echte wedstrijd was in het Polman Stadion nauwelijks sprake. Heracles slaagde erin het overwicht snel uit te drukken in een voorsprong: in de achttiende minuut kopte verdediger Ben Rienstra onder druk van Tim Vincken een voorzet van Marko Vejinovic binnen: 1-0.

Diezelfde Vejinovic leverde ook de assist voor de tweede treffer van de thuisclub, die al na 27 minuten een feit was. Het was de Ghanees Kwame Quansah die optimaal profiteerde van het voorbereidend werk van de Amsterdammer (2-0).

Zes minuten na rust verhoogde aanvaller Glynor Plet (rechts op onderstaande foto met Ben Rienstra) na een fraaie aanval de marge naar drie goals. Voor de centrumspits van de Almeloërs was het zijn tiende competitiedoelpunt van dit seizoen en zijn veertiende seizoenstreffer in totaal.

Een smetje op de verder probleemloze avond voor Heracles was de rode kaart voor Lerin Duarte. De middenvelder incasseerde in de 53ste minuut zijn tweede gele kaart van de avond en kon zodoende vroegtijdig naar de kant.

Excelsior blijft ook na negen uitwedstrijden in dit seizoen zonder uitzege in de Eredivisie. De ploeg van trainer John Lammers kon zo geen vervolg geven aan de knappe 3-0 thuiszege van vorige week op NAC Breda en blijft laatste. <br /><br /> Foto: VI Images