Vejinovic en Oliynyk ook in de beker belangrijk voor Vitesse

Reacties

FC Dordrecht hield bij Vitesse lang knap stand, maar was uiteindelijk niet opgewassen tegen Denys Oliynyk en – met name – Marko Vejinovic. De Arnhemmers zijn zodoende door naar de achtste finale van de KNVB-beker.

Vejinovic en Oliynyk ook in de beker belangrijk voor Vitesse

Het competitieduel met NAC Breda (2-2) was dit weekend nog een teleurstelling geweest voor de ploeg van Peter Bosz, terwijl ook FC Dordrecht (2-0 verlies bij ADO Den Haag) dinsdag op jacht ging naar eerherstel. De Dordtenaren hielden het in de Gelredome bijna een helft vol, maar daarna beleefde Vitesse een déjà-vu.

Want net als afgelopen zaterdag opende middenvelder Vejinovic (foto, midden) de score uit een strafschop, nadat aanvaller Oliynyk (foto, links) in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Ook de 2-0 kort voor tijd was een co-productie van het tweetal. Een schitterende actie van Vejinovic, na een combinatie met Oliynyk, werd uiteindelijk besloten met een eigen treffer van Jeffrey Fortes. En dat terwijl Vejinovic zeker voor rust niet best speelde.

De 2-0 leek de nekslag voor De Schapenkoppen, maar vlak nadat een foutje van Vitesse-doelman Piet Velthuizen onbestraft bleef, kwam de spanning toch weer terug. Ricky van Haaren krulde de 2-1 knap binnen, maar dat was onvoldoende om de wederopstanding compleet te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.