Veerkrachtig VVV-Venlo klopt Willem II

VVV-Venlo heeft in de blessuretijd drie punten gepakt tegen Willem II. De Limburgers bogen in de laatste tien minuten een achterstand om en wonnen met 2-1.

Na een bedroevende eerste helft, waaruit alleen op te maken viel dat Keisuke Honda weer ietwat van zijn vorm aan het terugvinden is, zochten de ploegen doelpuntloos de kleedkamer op. Na rust werd het een stuk boeiender in Venlo.

De thuisploeg had het beste van het spel, maar moesten in de achtervolging na ruim een uur. Arjan Swinkels besloot maar eens te schieten en verraste daarmee VVV-goalie Kevin Begois. De Limburgers slaagden er wel in om een slotoffensief te produceren die Willem II ver terug drong.

Tien minuten voor tijd schoot Adil Auassar de gelijkmaker op het scorebord. De aanvaller schoot net buiten het strafschopgebied met veel gevoel zijn ploeg naast de Tilburgers. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd vergreep invaller Junior Livramento zich aan Sandro Calabro. Honda schoot vanaf elf meter zijn vijfde treffer van het seizoen tegen de touwen. Het was de eerste goal van de Japanner sinds 22 augustus.