Veerkrachtig VVV pakt nipte voorsprong in tweeluik met Willem II

Remontada in De Koel. VVV-Venlo heeft de heenwedstrijd in de play-offs dinsdagavond met 3-2 gewonnen van Willem II, met dank aan spitsbroeders Sven Braken en Nick Venema. Voor de Tilburgers, die een 0-2 voorsprong weggaven, is het in de return van zaterdag dus achtervolgen geblazen.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
3 - 2
Willem II
Willem II

Daar had het tien minuten voor rust helemaal niet naar uitgezien. Een goedgevuld stadion zat er wat verslagen bij. Willem II had niet eens groots gespeeld, maar de ploeg van Reinier Robbemond had wel al twee keer toegeslagen. Twee keer met de handtekening van Jizz Hornkamp, de man die in het onderlinge duel in april ook al verantwoordelijk was voor beide Tilburgse treffers. De spits, niet aan zijn beste seizoen bezig, scoorde twee keer overtuigend.

VVV deed nog voor rust wat terug. Erg mooi was het doelpunt van Braken niet: de Maastrichtenaar kreeg een schot van Venema gewoon tegen zich aangeschoten en veranderde het zo van richting dat doelman Joshua Smits geen kans had. Braken liet Smits voor de thee meteen nog eens kansloos, nu uit een strafschop. Pol Llonch maakte hands in de zestien, Braken schoot de penalty snoeihard binnen.

Na rust werd het zowaar nog mooier voor Rick Kruys en zijn ploeg. Venema beloonde zijn trainer voor het vertrouwen – de aanvaller stond de laatste tijd nog wel eens aan de kant – door de 3-2 aan te laten tekenen. De Utrechter had even later zelfs kans om 4-2 te maken, maar zijn kopbal werd geen doelpunt. Aan de overkant gold hetzelfde voor een schot van Hornkamp: Ennio van der Gouw had een antwoord op de inzet. Een megakans op zijn hattrick kwam, en ging weer.

De partij in Venlo bleef vermakelijk en eindigde met de Limburgers nipt in het voordeel voor de return in Brabant. Willem II zal er vertrouwen in hebben dat ze het in eigen stadion recht kunnen breien, maar de Tricolores hebben de toch al hoge druk op hun schouders nog hoger gemaakt door hier een uitstekende uitgangspositie te verspelen.