Veerkrachtig Vitesse komt goal tekort, FC Twente gelijk

Vitesse heeft twee gezichten getoond in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Newcastle United. In de eerste 45 minuten moesten de Arnhemmers drie treffers slikken, na de pauze kwam de ploeg terug tot 3-2. FC Twente speelde gelijk tegen Konyaspor.

Newcastle United - Vitesse 3-2
De Engelsen schoten in eigen huis uit de startblokken en namen het doel van keeper Eloy Room veelvuldig onder vuur, maar pas in de 22ste minuut opende Matt Ritchie - met een door Kelvin Leerdam van richting veranderd schot - de score. The Magpies liepen in de 23 minuten daarna via Dwight Gayle en Jack Colback uit naar 3-0.

Na de pauze kwam de equipe van trainer Henk Fraser sterker voor de dag en was het Nathan die in de 53ste minuut de aansluitingstreffer verzorgde. Een kleine tien minuten later scoorde aanvoerder Guram Kashia (foto) uit een vrije trap van Lewis Baker de 3-2, maar verder dan dat kwamen de Arnhemmers niet. En daardoor sloot Vitesse de voorbereiding op het komende Eredivisie-seizoen af met een nipte nederlaag. Zaterdag wacht Willem II in het eerste competitieduel.

FC Twente - Konyaspor 1-1
Hakim Ziyech wist ook in het laatste duel in de oefencampagne de schijnwerpers op zich gericht. De smaakmaker van de Tukkers miste in de 59ste minuut een strafschop, maar de middenvelder die in de belangstelling staat van Burnley opende drie minuten later uit een vrije trap alsnog de score. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Konyaspor langszij. FC Twente-doelman Nick Marsman keerde een strafschop van Dimitar Rangelov, maar zag dat de Bulgaar in de rebound wel het net vond.

FC Twente begint zaterdag aan de competitie. Trainer René Hake en zijn selectie nemen het dan in eigen huis op tegen Excelsior. Hij kan dan al beschikken over de laatste huurling Dejan Trajkovski, die tegen de Turken zijn officieuze debuut maakte. De Sloveen speelde een helft mee.

ADO Den Haag - Iraklis Saloniki 1-0
De club uit de Hofstad heeft de oefencampagne ongeslagen afgesloten. ADO Den Haag won zaterdag met 1-0 van Iraklis Saloniki. Édouard Duplan kroonde zich tot matchwinner met een rake schuiver in de eerste helft. Voor de Hagenaars begint het Eredivisie-seizoen komende zaterdag met een thuisduel met promovendus Go Ahead Eagles.