Veerkrachtig Sociedad doet sterrenensemble Real pijn

Real Madrid is al in de tweede competitiewedstrijd tegen een nederlaag aangelopen. De Madrilenen schoten flitsend uit de startblokken en stonden al gauw op een 0-2 voorsprong, maar in San Sebastián toonde de thuisploeg veerkracht en karakter door alsnog met 4-2 te winnen.

Dé man van de eerste helft was te vinden in de Real-gelederen. Verdediger Sergio Ramos kopte Real al na zes minuten op voorsprong uit een corner van Toni Kroos. Even later krulde hij bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo, die vanwege lichte klachten gespaard werd voor de kraker van 13 september in Santiago Bernabéu tegen Atlético Madrid, een vrije trap op de lat (zie de samenvatting van Sport1).

Toen Gareth Bale na een hoogstandje de 2-0 op het scorebord zette, leek het duel al na elf minuten gespeeld. De manier waarop de Welshman Gorka Elustondo door de benen speelde in de actie voorafgaand aan de goal was zeer fraai. Ramos werkte in het vervolg verder aan zijn heldenrol door zich heldhaftig voor het schot van Esteban Granero te gooien, waardoor de aansluitingstreffer toen nog werd voorkomen. Uit de daaropvolgende actie mocht Dani Carvajal niet klagen dat hij voor een ware kamikazeactie geen strafschop tegen kreeg of schade overhield aan zijn valpartij.

De blijdschap is groot. Real Sociedad buigt een 0-2 achterstand om in een klinkende zege.

In de 35ste minuut kon ook Ramos het begin van de herrijzenis van Sociedad niet voorkomen. Iñigo Martinez kon na een corner bij de tweede paal binnenwerken. Toen David Zurutuza vervolgens ook nog de gelijkmaker produceerde met een harde kopbal, was de spanning weer helemaal terug, maar nog was het met het spektakel niet gedaan. Wie anders dan Ramos kopte op slag van rust maar net voorlangs.

Direct na de onderbreking was er namens Sociedad via een enorme kans van Imanol Agirretxe al een waarschuwingsschot, dat aan Madrileense dovemansoren bleek gericht. Want na ruim een uur kon Zurutuza met zijn tweede goal van de avond, op aangeven van Xavier Prieto, Sociedad voor het eerst op voorsprong zetten.

Invaller Carlos Vela velde uiteindelijk het eindvonnis. De invaller leek bij een corner de bal met zijn arm aan te nemen, maar omdat de arbitrage niet ingreep kon hij de bal in het dak van het doel schieten. Die klap kwam Real niet meer te boven. Door de nederlaag is Barcelona de enige van de drie titelkandidaten die nog schadevrij is. Atlético heeft vier punten, Real drie. Dat maakt de kraker van 13 september alleen maar interessanter.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}