Veerkrachtig FC Utrecht dankt punt aan Mulenga

FC Utrecht bleef wederom met een punt achter. In tegenstelling tot de remise bij VVV-Venlo voelde het 2-2 gelijkspel tegen De Graafschap dankzij een inhaalrace beduidend beter aan.

Veerkrachtig FC Utrecht dankt punt aan Mulenga

In een matige eerste helft maakte het team van Utrecht-trainer Erwin Koeman een onwennige indruk. Passes werden gemakkelijk ingeleverd en dreigende momenten voor het doel van De Graafschap-goalie Joost Terol waren ver te zoeken.

Dat het openingsdoelpunt van Doetinchemse voet kwam, was dan ook niet heel verrassend. Er zat echter wel een luchtje aan het doelpunt van Rydell Poepon. Een mislukt schot van Michael de Leeuw eindigde in de voeten van Poepon, die de bal op de rand van buitenspel ontving. Doordat Utrecht-doelman Rob van Dijk al gevallen was voor het schot van De Leeuw, was het voor de aanvaller een koud kunstje de bal binnen te werken.

Overigens liet Van Dijk zien dat de inmiddels veertigjarige doelman nog steeds in staat is om fraaie reddingen te verrichten. In de vijftigste minuut tikte de goalie met een knappe reflex de bal over het doel. De 2-0 kon de veteraan echter niet meer voorkomen. Wederom slordig balverlies door Nana Asare bood Soufian El Hassnaoui de gelegenheid om de marge te verdubbelen. Met een droog schot zette hij de score op 2-0.

Het leek erop dat Utrecht zijn eerste thuiswedstrijd met lege handen zou eindigen. Ook bij het team zelf ontbrak ieder spoor van strijdlust. Pas na een kopbal van Jan Wuytens, die op knappe wijze werd gekeerd door Terol, begonnen de spelers er in te geloven.

Dat mondde uit in een aantal grote kansen en zelfs de aansluitingstreffer van Jacob Mulenga. Na goed voorbereidend werk van invaller Enzio Boldewijn kon de Zambiaan gemakkelijk de 2-1 verzorgen. Utrecht tankte zelfvertrouwen uit de aansluitingstreffer en begon het laatste kwartier agressief te voetballen. Waar Alexander Gerndt dicht bij de gelijkmaker was met een bal op de paal, was het wederom Mulenga die doeltreffend was voor Utrecht.

Een overwinning, waar Utrecht gretig naar zocht, was niet meer haalbaar voor de ploeg van Erwin Koeman. Ook De Graafschap slaagde er niet meer in om op voorsprong te komen waardoor de punten in De Galgenwaard gedeeld werden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's