Veerkrachtig Barcelona houdt druk op Real Madrid

Barcelona speelde niet groots, maar toonde zondagavond wel veerkracht tegen Villarreal. In Camp Nou wonnen de Catalanen uiteindelijk met 3-2.

Trainer Luis Enrique moest winnen om de achterstand op koploper Real Madrid minimaal te houden en koos weer voor het aanvalstrio Neymar, Luis Suarez en Lionel Messi, de gedroomde voorhoede die nog steeds niet optimaal lijkt afgestemd.

Ook tegen Villarreal verliep de samenwerking voorin niet helemaal zoals het zou moeten, al sloeg Barcelona wel toe wanneer het echt nodig was. Tot twee keer toe maakte de thuisploeg een achterstand ongedaan.

Uitgerekend Denis Cheryshev, dit seizoen verhuurd door Real Madrid, opende na een half uur de score namens Villarreal. Neymar antwoordde vlak voor de rust door de rebound van dichtbij binnen te schieten: 1-1. Al snel in tweede helft zette Luciano Vietto de bezoekers opnieuw op voorsprong, maar ook die was van korte duur. Twee minuten later schoot Rafinha de gelijkmaker tegen de touwen, terwijl Messi weer twee minuten daarna de 3-2 voor zijn rekening nam. De Argentijn knalde de bal met rechts in de bovenhoek, alweer zijn 22ste competitietreffer van dit seizoen.

Ondanks de sterke comeback van Barcelona waren er nog enkele hachelijke momenten voor het doel van Claudio Bravo. Met name de rake kopbal van Villarreal in het laatste kwartier zorgde ervoor dat het muisstil werd in Camp Nou. Gelukkig voor de ruim zestigduizend fans keurde scheidsrechter Iñaki Garrido de treffer af vanwege buitenspel.

Door de zwaarbevochten zege in eigen huis verkleint Barcelona het gat met Real Madrid, dat zaterdag met 4-1 te sterk was voor Real Sociedad, weer tot één punt. Al speelde De Koninklijke wel een wedstrijd minder dan de aartsrivaal uit Barcelona.