Veerkracht Soedan levert tegen Angola remise op

Angola is ondanks twee doelpunten van Manucho nog niet zeker van de volgende ronde in de strijd om de Afrika Cup. Soedan had in persoon van Mohamed Bashir een adequaat antwoord paraat (2-2).

Angola, dat zijn eerste duel met Burkino Faso had gewonnen, kwam sterk uit de startblokken. Geholpen door zwak verdedigen van Soedan opende Manucho (foto) na vijf minuten al de score. Bijna een half uur later tekende Bashir voor de gelijkmaker. De tweede helft leverde een vergelijkbaar scenario op. Opnieuw zette Manucho Angola snel op voorsprong, waarna Bashir op zijn beurt de stand weer in evenwicht bracht.

Ondanks de remise was het voor Nando Rafael een heugelijke dag. De oud-Ajacied maakte als invaller zijn debuut voor Angola nadat hij voor het eerste Afrika Cup-duel nog niet speelgerechtigd was. maar vele vreugde hield hij er niet aan over. Halverwege de tweede helft verliet hij met een schouderblessure het veld.

Door het resultaat heeft Angola vier punten verzameld. In het laatste groepsduel met Ivoorkust moet maandag een plaats in de volgende ronde worden bemachtigd. Foto: VI Images