Veerkracht helpt Willem II aan zege bij Eindhoven

Willem II mag zich de winnaar van de Jupiler League-topper tegen FC Eindhoven noemen. In een vermakelijk duel bogen de Tilburgers een 2-1 achterstand om tot een 3-2 overwinning. Donny de Groot was met twee doelpunten de gevierde man.

Willem II nam het initiatief in Eindhoven. Via Jeffrey van Nuland kwamen de gasten op voorsprong. Toch ging de ploeg van trainer Ernest Faber uiteindelijk wel met een voorsprong de rust in.

Via Theo Lucius en Rob van Boekel kwam Eindhoven binnen vijf minuten op 2-1. In de tweede helft toonde Willem II veerkracht en ging het dankzij twee doelpunten van Donny de Groot met drie punten richting Tilburg.

Het blijft spannend bovenin de Jupiler League. FC Zwolle staat ook na dit weekeinde bovenaan met twintig punten, maar Willem II heeft het gat door de overwinning verkleind naar één punt. FC Eindhoven volgt met drie punten achterstand op de koploper. Foto: VI Images