Veerkracht FC Twente is Rubin Kazan te machtig

Met de mentale weerbaarheid van FC Twente zit het wel goed. Dat was de conclusie van het succesvolle Europa League-duel met Rubin Kazan in Enschede (2-2).

De 2-0 voorsprong uit de heenwedstrijd voelde als een garantie voor een vervolg in de Europa League. Maar FC Twente verkeek zich op de veerkracht van Rubin Kazan. De Russische gasten hadden halverwege de eerste helft de opgelopen achterstand goed gemaakt.

Cristian Daniel Ansaldi profiteerde in de 22ste minuut van een inschattingsfout van Luuk de Jong en verraste FC Twente-keeper Nikolay Mihaylov bij de eerste paal. Twee minuten later was de inhaalrace van Rubin Kazan al volbracht, toen aanvoerder Christian Noboa de bal hard en fraai in het Enschedese doel jakkerde.

FC Twente had niet meer de steun van de voorsprong, maar ontleende ook nieuwe krachten aan de Russische oplevingen. De ploeg van trainer Michel Preud'homme kwam beter in het spel. In de jacht op succes kreeg het op slag van rust een flinke steun in de rug. Dankzij een schitterend schot van dertig meter van Theo Janssen was FC Twente weer de bovenliggende partij.

Koud begonnen aan de tweede helft stelde FC Twente orde op zaken. Uit een corner van Janssen kopte Douglas knap de 2-2 binnen. Rubin Kazan bleek in de resterende minuten niet in staat de Enschedese defensie te verontrusten. Het Europese succes van FC Twente kwam niet meer in gevaar, zodat het zich kan richten op een nieuw Russische avontuur. Zenit Sint-Petersburg is namelijk het volgende obstakel in de Europa League. Foto: VI Images