Veerkracht brengt Club Brugge dichter bij titel

Club Brugge heeft de aanval van AA Gent met pijn en moeite afgeslagen. Pas in het laatste kwartier kwam de koploper langszij (2-2).

Voor AA Gent was het een teleurstellende ontknoping van de topper. De ploeg van trainer Hein Vanhaezebroucke was hard op weg Club Brugge te onttronen als koploper in de play-offs om de Belgische titel.

Tot een kwartier voor tijd stond er nog een 2-0 stand op het scorebord. Een wisseling van de wacht leek aanstaande door twee doelpunten van Danijel Milicevic (op foto in duel met Claudemir) in de eerste helft. Maar AA Gent blijft veroordeeld tot de tweede plaats met een punt achterstand op Club Brugge, dat in het laatste kwartier de opgelopen schade repareerde.

Óscar Duarte zorgde op aangeven van Ruud Vormer voor de aansluitingstreffer, waarna Claudemir het slotoffensief in de 89ste minuut bekroonde met de gelijkmaker. De voormalig Vitesse-middenvelder kopte raak voor Club Brugge, dat aantrad zonder Stefano Denswil.