Veendam voorlopig gered dankzij inbreng hoofdsponsor

Koos Gjaltema heeft het voortbestaan van SC Veendam voorlopig gered. De hoofdsponsor van de Jupiler League-club heeft de clubleiding te kennen gegeven dat hij bereid is om de salarissen over de maand februari te betalen. Hiermee is het onmiddellijke liquiditeitsprobleem voor Veendam geweken.

Veendam voorlopig gered dankzij inbreng hoofdsponsor

De geste van Gjaltema kwam een dag nadat de noorderlingen te horen kregen dat de gemeente Veendam niet wil meewerken aan een reddingsplan. Het voortbestaan kwam daarmee ernstig in gevaar, aangezien voor 1 maart 150 duizend euro nodig is.

Al langer was bekend dat Veendam financieel noodlijdend was. Om het voortbestaan te garanderen hoopte de clubleiding een deel van de mediagelden (150 duizend euro) die het nog tegoed heeft van de KNVB vooruit betaald te krijgen. De voetbalbond ging akkoord met die constructie, maar had daarbij wel een aanvullende eis: de gemeente zou eveneens het jawoord moeten geven.

Door de huidige situatie is Veendam voorlopig gered van de ondergang, maar moet er nog wel gezocht worden naar een structurele oplossing.

In 2010 werd de ondergang ook al op een haar na afgewend. Toen was aanvankelijk een faillissement uitgesproken, maar greep de club letterlijk in de slotseconden de mogelijkheid aan tot beroep. Uiteindelijk leidde dat tot het voortbestaan van de club.

Eerder dit jaar verdween AGOVV Apeldoorn ook al uit het betaald voetbal vanwege financiële problemen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen