Veelzijdige Iheanacho staat op bij afwezigheid Agüero

Reacties

De negentienjarige Manchester City-aanvaller Kelechi Iheanacho maakte grote indruk bij zijn basisdebuut in het League Cup-duel met Crystal Palace. De Nigeriaan had met twee assists en één doelpunt een groot aandeel in de eenvoudige 5-1 zege op de competitiegenoot.

Veelzijdige Iheanacho staat op bij afwezigheid Agüero

'Hij is niet alleen een afmaker. Kelechi speelt altijd met zijn hoofd omhoog en kijkt om zich heen. Dat resulteerde ook in de goal van De Bruyne', zegt manager Manuel Pellegrini op de clubsite over de Nigeriaan.

Dat de veelbelovende aanvaller indruk maakt nu Sergio Agüero met een hamstringblessure kampt, komt de Chileense oefenmeester goed uit. Met Wilfried Bony beschikt Pellegrini over nog een aanvaller in vorm.

'Nu we Agüero missen, is het belangrijk om opties als Kelechi en Bony te hebben. Ze kunnen prima samenspelen. Agüero is onvervangbaar, maar we weten dat we alternatieven hebben', doelt de manager op het Afrikaanse spitsenduo dat hij woensdagavond liet starten tegen Crystal Palace.

De afwezigheid van de Argentijnse goalgetter, die zijn hamstringkwetsuur begin deze maand bij een interland tegen Ecuador (0-2 verlies) opliep, levert City tot dusver geen onoverkoombare problemen op. Bony hielp de koploper van de Premier League met twee goals voorbij AFC Bournemouth (5-1) en mede door die zege staat de productie van de Engelse topclub in de vier duels zonder Agüero op twaalf treffers. Alleen in de stadsderby tegen Manchester United bleef de doelpuntenmachine haperen, waardoor een doelpuntloos gelijkspel het resultaat was.

Hoewel Iheanacho nog maar twee keer speelde tegen Crystal Palace, beginnen The Eagles uit te groeien tot een favoriete tegenstander. Eerder dit seizoen hielp de veelbelovende aanvaller City aan drie punten door het competitieduel met de Londenaren in de absolute slotfase te beslissen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.