Veelscorende verdediger kwelgeest De Guzman

Reacties

Napoli heeft in de strijd om Champions League-kwalificatie een kostbare nederlaag geleden. Torino was in eigen huis met 1-0 te sterk voor Jonathan de Guzman en consorten.

Veelscorende verdediger kwelgeest De Guzman

Torino, dat net als Napoli achtstefinalist in de Europa League is, ondernam al vroeg in het duel een spectaculaire doelpoging. Fabio Quagliarella (ex-Napoli) nam het doel van de gasten namelijk onder vuur met een omhaal (foto onder). Zijn inzet werd ternauwernood gered door doelman Mariano Andujar.

Napoli stichtte zelf ook het nodige gevaar. Een inzet van De Guzman werd gestuit door Diego Padelli, terwijl een snoeiharde knal van Marek Hamsik net langs het Turijnse doel zeilde.

Torino kwam halverwege de tweede helft op voorsprong via Kamil Glik. De centrumverdediger maakte koppend al zijn zesde doelpunt van het seizoen: 1-0. Vlak voor tijd kwam Napoli via Manolo Gabbiadini dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot strandde op de paal.

Door de zege klimt Torino van de elfde naar de achtste plaats. Napoli blijft derde, maar het verschil met nummer vier Lazio bedraagt nog maar twee punten. Daarnaast kan nummer twee AS Roma (dat drie punten meer heeft) morgen een gat slaan als het wint van Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.