Veel toppers ontbreken tijdens WK in Zuid-Afrika

Zoals bij ieder WK ontbreken er ook in Zuid-Afrika enkele grote namen. Blessures gooiden roet in het eten, maar ook zien de bondscoaches het niet zitten in enkele topvoetballers.

Veel toppers ontbreken tijdens WK in Zuid-Afrika

Uit de lange lijst voetballers die tijdens het WK zullen ontbreken selecteerde VI.nl elf spelers en maakte daar een elftal van. Een team dat met de juiste bondscoach - ook Guus Hiddink ontbreekt bijvoorbeeld in Zuid-Afrika - ver zou kunnen komen.

Van de elf basisspelers ontbreken er vijf vanwege een blessure, terwijl er zes gepasseerd werden. Diego Maradona, bondscoach van Argentinië, verraste bijvoorbeeld de hele voetbalwereld door Javier Zanetti en Esteban Cambiasso thuis te laten. Het duo was met hun club Internazionale zeer succesvol het afgelopen seizoen, de club uit Milaan won voor het eerst in de historie de treble.

Ook opvallend is de afwezigheid van Alex (Brazilië), Karim Benzema (Frankrijk), Fabio Grosso (Italië) en Ruud van Nistelrooy (Nederland). Maar zij verkeren in goed gezelschap, want ook Fernando Gago, Gabriel Milito (beiden Argentinië) Pato, Ronaldinho (beiden Brazilië), Clarence Seedorf (Nederland), Francesco Totti, Luca Toni (beiden Italië), Patrick Vieira (Frankrijk) en Theo Walcott (Engeland) moeten het WK aan zich voorbij laten gaan.

Daarnaast zijn er ook enkele grote namen die vanwege blessures een streep moesten zetten door het toernooi in Zuid-Afrika. Rio Ferdinand (foto) was de beoogd aanvoerder van Engeland, maar is er niet bij vanwege een knieblessure. Fabio Capello, bondscoach van The Three Lions, kan tijdens het WK ook al niet over de ervaren David Beckham (achillespeesblessure) beschikken.

Ook Duitsland en Portugal missen twee basisspelers tijdens de eindronde. Doelman René Adler (rib) en Michael Ballack (enkel) haakten geblesseerd af aan de kant van Die Mannschaft, terwijl Portugees bondscoach Carlos Quiroz niet kan beschikken over José Bosingwa (knie) en Nani (schouder). Ballack en Bosingwa zijn niet de enige Chelsea-spelers die het WK missen, want ook Mickaël Essien en John Obi Mikel (beiden knie) zijn er niet bij in Zuid-Afrika.(Arjan van den IJssel) <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen