Veel ontzag voor Sneijder, Piqué wapent zich tegen Zlatan

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Veel ontzag voor Sneijder, Piqué wapent zich tegen Zlatan

Wesley Sneijder maakte dinsdagavond met zijn schitterende vrije trap niet alleen de avond van de Galatasaray-fans nog een heel beetje goed, ook gaf de Oranje-international een speciaal tintje aan het Champions League-debuut van de Arsenal-talenten Ainsley Maitland-Niles en Gedion Zelalem. De twee middenvelders mochten halverwege invallen. 'Het enige wat ik moest doen is Wesley Sneijder heel kort dekken, ik was heel erg nerveus', biechtte Maitland-Niles na afloop op. Ook Zelalem was onder de indruk. 'Ik kan nog veel leren van hoe hij het spel verlegt, zijn snelle voetenwerk en dat soort dingen. Hij is een topspeler.'

Gerard Piqué maakt woensdagavond in de Champions League allerminst zijn debuut tegen Paris Saint-Germain. Toch lijkt de verdediger van Barcelona wat bevreesd voor de confrontatie met PSG-spits Zlatan Ibrahimovic. De trui waarin Piqué in Camp Nou arriveerde heeft immers wel erg veel weg van een Middeleeuwse maliënkolder. Zou hij zich soms willen wapenen tegen de kanonskogels die de Zweed met grote regelmaat afvuurt?

• Een stevig harnas had João Contreras maandag ook goed kunnen gebruiken. De speler van de Peruviaanse club Sport Águila werd tijdens de halve finale van het nationale bekertoernooi plotseling getroffen door de bliksem. Het is in onderstaand filmpje te zien aan de rookpluim die van hem afkomt vlak na de inslag. Contreras hield er zware brandwonden aan over, maar overleefde het wel. In Peru gaat hij inmiddels door het leven als de man die sterker is dan de natuur.

'Milik groeit. En niet alleen in voetballend opzicht, maar ook op mentaal en tactisch gebied. Bovendien wordt hij nu echt volwassen'
• De Poolse bondscoach Adam Nawalka is lovend over Ajax-spits Arek Milik. 'Hij moet zo doorgaan. Soms denk ik zelfs dat hij het iets rustiger aan moet doen, bijvoorbeeld op de trainingen en tijdens de warming-up. Hij is extreem gretig, dat was hij op zijn zestiende al. Maar hij moet nog langer mee.' (Przeglad Sportowy)

FC Basel heeft inmiddels ervaring met het uitschakelen van Engelse clubs. Manchester United werd door een 3-3 op Old Trafford al eens uit de Champions League geknikkerd, Tottenham Hotspur werd geklopt in de Europa League, terwijl de Zwitsers in 2011 twee keer wonnen van Chelsea, in de groepsfase van het miljoenenbal. De successen tegen Premier League-grootmachten (dinsdag werd Liverpool geëlimineerd) werd door de club zelf op Instagram op schitterende wijze in beeld gebracht. (Instagram FC Basel)

• Een kleine tip voor alle (toekomstige) spelers van Bayern München: zorg dat je nóóit in het midden komt te staan bij rondo. Telt u even mee? Niet minder dan 55 passes in 33 seconden.

Op de Bayern-training meldden zich overigens ook drie ex-spelers van de club. Daniel van Buyten, Zé Roberto en onze eigen Mark van Bommel kwamen in aanloop naar het Champions League-duel een kijkje nemen bij de oefensessie van Pep Guardiola.

'Het gaat prima met me, in 2016 speel ik op de Olympische Spelen in Rio. Ik doe mee als een van de dispensatiespelers van boven de 23'
• Erg fijn dat het weer goed gaat met een van de beste voetballers ooit, maar dit plan (uiteraard als grap bedoeld) van Pelé lijkt ons wat ambitieus.

• De één kan absoluut niet naar hem luisteren, de ander vindt het helemaal geweldig wat hij doet. In welk kamp je ook zit, de passie van Sport1-commentator Sierd de Vos is prachtig om te zien.

• Met 2-0 achter leek het er voor Delhi Dynamos niet echt meer in te zitten, maar op bezoek bij Chennaiyin zette good-old Alessandro Del Piero zijn ploeg op het goede spoor. Na zijn prachtige vrije trap (2-1) werd het zelfs nog gelijk. Tot zichtbare vreugde van trainer Harm van Veldhoven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.