Vedette Giggs tekent nieuw jaarcontract bij Man United

Ryan Giggs (39) heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem nu tot medio 2014 op Old Trafford houdt. Mocht de middenvelder zijn contract uitdienen, dan heeft hij 24 (!) seizoenen bij The Red Devils gespeeld.

Vedette Giggs tekent nieuw jaarcontract bij Man United

Op 2 maart 1991 maakte de Welshman zijn debuut voor United en won twaalf keer de Premier League, vier FA Cups, drie League Cups, twee keer de Champions League, één Super Cup en het WK voor clubteams.

Met dat fenomenale cv hoeven er niet veel woorden meer gebruikt te worden om de klasse van Giggs kracht bij te zetten. Zo denkt ook manager Sir Alex Ferguson over zijn speler. 'Wat kan ik nog zeggen wat er nog niet gezegd is? Het is naast een fantastisch mens ook een geweldige speler. Een voorbeeld voor iedereen.'

'Voor elke wedstrijd straalt hij nog zoveel energie uit, dat is mooi om te zien', vervolgt Ferguson zijn lofzang. 'Het lijkt wel alsof-ie elke week weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Als je dan bedenkt dat hij nu 23 jaar actief is voor United, dat is bijna onmogelijk', aldus de Schotse manager over Giggs, die ook na zijn spelersloopbaan betrokken kan blijven bij United. Dat bevestigde directeur David Gill.

Met twaalf punten voorsprong op Manchester City heeft United een gunstig perspectief om zich te kronen tot kampioen van Engeland. Komend weekeinde speelt het elftal van aanvaller Robin van Persie tegen Norwich City en korte tijd later heeft de ploeg de kans zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Daarvoor dient in eigen huis afgerekend te worden met Real Madrid. Het eerste duel in Spanje eindigde in 1-1.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen