Vechtsporter en acteur moet nieuwe directeur ADO worden

Reacties

Hui Wang liet maandag in een statement weten wijzigingen in het management bij ADO Den Haag te willen doorvoeren. Met twee nieuwe directeuren en twee nieuwe leden van de raad van commissarissen wil United Vansen de volledige uitvoerende macht opeisen.

Vechtsporter en acteur moet nieuwe directeur ADO worden

In de nieuwe VI zijn alle laatste ontwikkelingen te lezen, evenals een exclusief inkijkje in de personen die namens de Chinezen de club naar hun hand moeten zetten.

Zo moet onder meer Bao Xian Fei een van de nieuwe directeuren worden. De Chinees woont en werkt al enige jaren in Nederland. Door zijn status als meervoudig kampioen in de vechtsport Wushu was hij vroeger ook acteur in enkele speelfilms, waaronder Fighting Fish. Na zijn emigratie naar Nederland, ruim tien jaar geleden, heeft hij inmiddels ook enkele films geproduceerd. Daarvan zijn Wolf en Rabat de bekendste. Wanneer Bao zich dinsdag meldt op de burelen van de club, dan blijft de vraag of daar officieel wat tegen valt te doen.

De Chinees is vorige week samen met Zheng Lee op de aandeelhoudersvergadering door United Vansen aangesteld als nieuwe directeur van de voetbalclub. Het gebeurde in de late uurtjes, rond 22.00 uur, toen de Nederlandse leden van de raad van commissarissen al woedend de zaal hadden verlaten nadat ze te horen hadden gekregen dat op de aanwezigheid van Kees Jansma en Martin Toet geen prijs werd gesteld. Ze waren volgens de Chinezen nooit correct geïnstalleerd.

Het is duidelijk dat de Chinezen er alles aan doen om de club naar hun hand te zetten. Ze proberen een meerderheid te creëren in de RvC en commissaris Wim Deetman te liquideren. De aanstelling van twee Chinese directeuren (Bao en Lee Zheng) maakt daar ook deel van uit. Daar blijft het niet bij. Ook wordt een aantal rechtszaken voorbereid.

Zo wil men Jan-Willem Wigt aanklagen voor mismanagement over de periode dat hij directeur was van ADO Den Haag. En verder zal ook de huidige directeur Mattijs Manders moeten oppassen. Als hij de komende periode beslissingen neemt zonder dat hij zijn nieuwe Chinese directie daar deelgenoot van maakt, dan zal hij dat ook voor een rechter moeten verantwoorden.

Dinsdag in de nieuwe VI en nu al op VI Premium meer opzienbarende ontwikkelingen en details over de oorlog tussen ADO en eigenaar United Vansen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.