Vargas helpt Chili naar finaleplaats in eigen land

Reacties

Chili heeft in eigen land de finale van de Copa América bereikt. In een fel gevecht werd Peru verslagen, voornamelijk dankzij Eduardo Vargas (foto). Met twee doelpunten was hij de grote man: 2-1.

Vargas helpt Chili naar finaleplaats in eigen land

De Chilenen werden vooral in het zadel geholpen na een vroege rode kaart voor Carlos Zambrano van Peru. Even daarvoor had de Chileense sterspeler Arturo Vidal echter al niet meer op het veld mogen staan. Hij plantte zijn hand in het gezicht van Zambrano, maar ontsnapte. Laatstgenoemde moest, na eerder al geel te hebben gepakt, na twintig minuten vervolgens wél vertrekken.

Het maakte de weg vrij voor een eenvoudige zege, maar dat werd het allerminst. Wel zette Vargas - die afgelopen seizoen degradeerde met Queens Park Rangers - de Chilenen vlak voor rust op 1-0, al stond hij daarbij mogelijk nipt buitenspel. Op dat moment had ex-PSV'er Jefferson Farfán de paal al geraakt. Dankzij een eigen doelpunt van Gary Medel kwam de underdog na een uur spelen evenwel terecht op gelijke hoogte.

Het was even later echt Vargas die voor de overwinning zorgde met een schitterende treffer van afstand. Daarmee bereikte Chili voor het eerst in 28 jaar de finale, uitgerekend in eigen land. In de eindstrijd wordt Argentinië of Paraguay de tegenstander, winst zou voor Chili de eerste eindzege ooit betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.