Vardy gaat op zoek naar nieuwe Vardy

Reacties

Jamie Vardy gaat op zoek naar spelers die dezelfde stormachtige ontwikkeling kunnen doormaken als hijzelf gedaan heeft. De spits van Leicester City gaat daartoe een speciale voetbalschool opzetten.

Vardy gaat op zoek naar nieuwe Vardy

Het verhaal van Vardy is inmiddels legendarisch. De spits speelde in het seizoen 2011/12 nog voor Fleetwood Town uit de Conference, de hoogste amateurdivisie van Engeland. Anno 2015 is hij Engels international én topscorer van de Premier League.

Vardy denkt dat er in de hogere amateurdivisies veel meer onbekend talent rondloopt dat door kan breken op het hoogste niveau. 'Het enige wat die jongens nodig hebben, is een kans', aldus de 28-jarige spits. 'Al heel lang denk ik erover na om daar iets mee te doen en daarom ga ik nu een speciale academie opzetten om deze talenten te helpen. Hopelijk lukt het die jongens op deze manier via een omweg alsnog profvoetballer te worden.'

Vardy's voetbalschool, V9 genaamd, gaat coaches inhuren die de voetballers op alle denkbare gebieden gaat scholen. 'Hopelijk lukt het een paar jongens om door te breken. We weten zeker dat er veel meer Jamie Vardy's rondlopen', zegt John Morris, zaakwaarnemer van de spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.