Vanhaezebrouck: 'Deze zege komt niet uit de lucht vallen'

Volgens AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck mocht de 1-0 overwinning van zijn ploeg op Valencia geen verrassing genoemd worden. De Belgen schreven geschiedenis door woensdagavond voor het eerst in de clubhistorie te winnen in de Champions League.

'Deze zege komt niet uit de lucht vallen. Gezien de wedstrijd is dit resultaat logisch. In de eerste helft waren we wat ongelukkig door kansen te missen, maar we zijn blijven vechten', aldus de jubelende coach na afloop op de website van de UEFA.

Dat Vanhaezebrouck kon zegevieren, was te danken aan Sven Kums, die met een strafschop de wedstrijd besliste. 'Ik dacht niet na, ik wist alleen dat ik moest scoren', vertelde de voormalige middenvelder van SC Heerenveen.

Ook volgens Kums had Gent recht op de volle buit. 'We hadden genoeg kansen in de eerste helft. In de rust hebben we ook gezegd dat we gewoon zo door moesten gaan. Ik denk dat we nog kansen maken in deze groep. Ik hoorde net dat Lyon heeft verloren, dat is goed nieuws voor ons.'

De Belgen staan met nog twee wedstrijden te spelen derde in Poule H met een achterstand van twee punten op Valencia. Het onderling resultaat met de Spanjaarden is in het voordeel van Gent. Lyon staat met één punt laatste, terwijl Zenit St. Petersburg met twaalf punten al zeker is van de knock-outfase.