Vandenbussche blijft eerste keus bij SC Heerenveen

Na het afzeggen van Timo Hildebrand krijgt Brian Vandenbussche bij SC Heerenveen het vertrouwen onder de lat. De transfervrije Duitse keeper, die eerder onder contract stond bij VfB Stuttgart, Valencia en Bayer Leverkusen, liet de Friese clubleiding vorige week weten niet in te gaan op de belangstelling, omdat hij een overstap naar Duitsland prefereert.

Vandenbussche blijft eerste keus bij SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft daarop besloten haar vizier niet naar een andere doelman te zullen verleggen, waardoor Vandenbussche definitief eerste keus is. 'En in de wedstrijd tegen FC Groningen heb ik gezien dat hij goed met de druk kan omgaan', zegt trainer Ron Jans, die de eventuele komst van Hildebrand 'een buitenkansje' noemde.

Doordat doelman Kenny Steppe weer last van zijn lies heeft, zat René Oosterhof afgelopen zondag op de bank als tweede doelman achter Vandenbussche. Ook komende zaterdag tijdens het uitduel met VVV Venlo zal hij vermoedelijk niet van de partij zijn.

Of Arnold Kruiswijk fit is voor het duel in Limburg moet nog blijken. Jans: 'Twee dagen voor de wedstrijd kreeg hij acuut last van zijn rug, en bij zo’n blessure is het natuurlijk altijd de vraag hoe lang het precies duurt.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's