Vanden Borre: 'Van den Brom valt niets te verwijten'

Anthony Vanden Borre heeft het opgenomen voor Anderlecht-trainer John van den Brom, die na de uitschakeling in de strijd om de Belgische beker nog meer onder druk is komen te staan. Onterecht volgens Vanden Borre.

Vanden Borre: 'Van den Brom valt niets te verwijten'

Anderlecht ging woensdag na strafschoppen onderuit bij Westerlo. 'Als je de wedstrijd hebt gezien, weet je dat de trainer niets te verwijten valt', aldus Vanden Borre. 'Ik denk niet dat hij de oorzaak is van de malaise. De spelers moeten naar zichzelf kijken. Het is tijd om op te staan.'

'We zijn op zoek naar vertrouwen', vervolgde de verdediger. 'Als we enkele wedstrijden op rij zouden winnen, dan ben ik er zeker van dat we vertrokken zijn. We hebben een jonge groep en sommigen moeten nog omgaan met de druk die gepaard gaat met spelen voor Anderlecht.'

'Dit is de moeilijkste periode die ik al kende bij Anderlecht. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Al die nederlagen kruipen in de hoofden en de manier waarop we verliezen, maakt het erg frustrerend', besloot Vanden Borre, die zelfs juist aan een heel sterk seizoen bezig is.

Nadat Anderlecht eerder ook al uitgeschakeld werd in Europees verband kan de club uit Brussel zich nu volledig op de competitie richten. Daarin bezet de regerend kampioen na zeventien wedstrijden de vijfde plaats, met zes punten achterstand op koploper Standard Luik.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen