Van Wonderen alweer weg bij De Graafschap

Reacties

De Graafschap moet weer op zoek naar een nieuwe directeur. Edward van Wonderen, vorig seizoen nog algemeen directeur van PEC Zwolle, werd zeven weken geleden vol trots gepresenteerd als nieuwe commercieel directeur. Hij legt echter per direct zijn taken neer in de Achterhoek.

Van Wonderen alweer weg bij De Graafschap

Van Wonderen wil nog geen commentaar geven op zijn opstappen, maar het was algemeen bekend dat hij zich niet kon vinden in de koers van de club. Zowel financieel als sportief is De Graafschap in de afgelopen jaren ver weggezakt. In de middenmoot van de Eerste Divisie speelt de club een anonieme rol, waarbij het nog alle zeilen bij moet zetten om de play-offs te bereiken. Toeschouwers zijn de afgelopen jaren in steeds groteren getale weggebleven. 

Eerder dit jaar werd al afscheid genomen van Henk Bloemers. Hij werd afgerekend op zijn taken als algemeen directeur, terwijl hij inmiddels als commercieel manager actief was en goed lag bij de sponsors. Van Wonderen werd vol hoge verwachtingen gepresenteerd als zijn opvolger, in een rol van directeur. Aangezien De Graafschap niet één persoon in een directiefunctie wilde hebben, werd financieel manager Matthijs Dam plotseling ook op een directiefunctie gezet.

De commerciële kant van De Graafschap is na het vertrek van Van Wonderen een stuurloos schip. Te meer omdat ook Tim Bakens vandaag afscheid heeft genomen. De voormalige verdediger van de club is nog altijd populair bij de achterban en was als accountmanager geliefd bij sponsoren, maar had eveneens in de afgelopen maanden zijn bedenkingen laten blijken over het beleid van de Achterhoekers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.