Van Wolfswinkel wil PSV afstrepen op 'doelpuntenlijst'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Dé kraker van zaterdagavond is het treffen tussen Vitesse en PSV in Arnhem.

Van Wolfswinkel wil PSV afstrepen op 'doelpuntenlijst'
Speelronde: 11
Aftrap: zaterdag 29 oktober, 19.45 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Het treffen in Gelredome is er één tussen de nummer zeven en vier na tien speelrondes. Vitesse verzamelde vijftien punten, zes minder dan PSV.

• Vitesse en PSV duelleren voor de 32ste keer met elkaar in Arnhem in het kader van de Eredivisie. De Arnhemmers kwamen slechts tweemaal tot winst en stapten vijftien keer als verliezer van het veld. Het treffen moest het veertien keer stellen zonder een winnaar.

• Tijdens de laatste vier ontmoetingen, uit en thuis, kwam Vitesse niet tot scoren tegen PSV. De Arnhemmers verloren afgelopen seizoen thuis met 1-0 van de Eindhovenaren en gingen in het Philips Stadion met 2-0 onderuit.

• PSV is zeker na de bekeruitschakeling tegen Sparta Rotterdam van dinsdag toe aan een positief resultaat. Alle competities meegerekend kwamen de Eindhovenaren in slechts één van hun laatste zes duels tot winst, de wedstrijd tegen Sparta in de competitie.

Voor het eerst dit kalenderjaar kan Vitesse in vier Eredivisie-duels op rij ongeslagen blijven.
Voor het eerst dit kalenderjaar kan Vitesse in vier Eredivisie-duels op rij ongeslagen blijven.

• Vitesse aast op een primeur. De geel-zwarte formatie kan voor het eerst in 2016 in vier Eredivisie-wedstrijden op rij ongeslagen blijven. In de afgelopen drie duels speelde Vitesse tweemaal gelijk en kwam het eenmaal tot winst.

• PSV koesterde dit seizoen gedurende 265 minuten een voorsprong in de Eredivisie. Dat is minder lang dan Vitesse, dat 328 minuten een voordelige marge had. De Arnhemmers verspeelden wel negen punten in wedstrijden waarin ze op voorsprong kwamen, meer dan welke club ook in de Eredivisie.

• Ricky van Wolfswinkel scoorde al tegen achttien verschillende clubs in de Eredivisie, maar staat nog droog in duels met PSV. De aanvaller kwam al zes keer uit tegen de Eindhovenaren.

• PSV krijgt heel langzaam maar zeker een record van SC Heerenveen in zicht. De landskampioen scoorde minimaal eenmaal in de laatste 35 uitduels in de Eredivisie. Het 'eeuwige' record is nog wel stevig in handen van SC Heerenveen, dat tussen 1995 en 1998 in 46 achtereenvolgende wedstrijden op vreemde bodem doel trof.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.