Van Wolfswinkel vindt Feyenoord titelfavoriet

Hoewel Vitesse eerder dit jaar van Feyenoord won in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi (2-0) en Ajax zondagmiddag met een 0-1 zege huiswaarts keerde uit Arnhem, vindt Ricky van Wolfswinkel dat de Rotterdammers favoriet zijn voor de titel. 'Ik moet nog zien wie er kampioen wordt, maar Feyenoord is goed op weg.'

Ajax won op bezoek bij Vitesse ook zijn zesde competitieduel van 2017, maar maakte niet al te veel indruk op Van Wolfswinkel. 'Ajax speelde geen wereldwedstrijd, dit was het moment om punten te pakken. Achteraf hadden we een punt moeten hebben, dat hebben we niet voor elkaar gekregen', reageerde de 28-jarige spits na afloop tegenover FOX Sports.

Dat de Amsterdammers toch wonnen, kwam volgens Van Wolfswinkel doordat Vitesse met name in de eerste helft veel te slordig speelde. 'Ajax speelde niet eens heel sterk, maar wij lieten hen in hun spel komen. Ze scoorden ook omdat wij slordig waren in de omschakeling. We brachten in balbezit te weinig. Dat ging in de tweede helft iets beter, maar het niveau moet over het geheel omhoog.'

En dus vindt Van Wolfswinkel dat Feyenoord favoriet is voor de titel. 'Als ik naar vandaag kijk, hebben wij punten laten liggen tegen Ajax. Dat gevoel hadden we minder bij Feyenoord. Ze hebben echt een goed elftal. Ajax ook, maar Feyenoord is op dit moment zo sterk en stabiel. Hun middenveld en aanval is het beste van de Eredivisie. Wij hebben enorm hard moeten werken om daar punten tegen te pakken.'

Dreiging
Trainer Henk Fraser was minder uitgesproken over de titelrace. 'Ze ontlopen elkaar heel weinig. Feyenoord, Ajax en PSV hebben constant die dreiging, al hebben ze een wedstrijd in de benen. Wij moeten dus echt heel goed zijn om negentig minuten te kunnen spelen zoals in de tweede helft. Ik kan heel trots zijn op de jongens, zeker op basis van de tweede helft.'

Over de eerste helft, toen Ajax op 0-1 kwam door Davy Klaassen, was Fraser niet tevreden. 'Als je heel slordig bent, help je jezelf uit de wedstrijd. Dan kom je er niet aan toe om te spelen zoals in de tweede helft. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen.' Nadat Eloy Room de penalty van Klaassen stopte, dacht Fraser dat zijn ploeg nog een punt kon pakken. 'Maar het lukte gewoon niet.'