Van Wolfswinkel niet tegen Feyenoord: 'Frustrerend moment'

Reacties

Ricky van Wolfswinkel mist door een late gele kaart het duel met Feyenoord en krijgt daardoor extra rust voor de KNVB-bekerfinale. De Vitesse-spits wees frustratie aan als reden.

Van Wolfswinkel niet tegen Feyenoord: 'Frustrerend moment'

De gele kaart die Van Wolfswinkel in de slotfase van het duel met Excelsior (1-0) kreeg, was geen bewuste actie om extra rust te krijgen op weg naar de finale, maar het resultaat van een teleurstellend bezoek aan Woudestein.

'Ik wil elke wedstrijd spelen. Het was een frustrerende avond, het was een frustrerend moment. Ik krijg een elleboogje op mijn hoofd en reageer er te enthousiast op', aldus de spits tegen FOX Sports. 'Ik moet daar slimmer in zijn. Ik ben oud en wijs genoeg om dat niet te doen. Maar ik was gewoon gefrustreerd.'

Het contrast met de wedstrijd van vorige week tegen SC Heerenveen (4-2 zege met een hattrick van Van Wolfswinkel) was groot. 'Het was het tegenovergestelde, ook persoonlijk. Maar als je tegen Excelsior geen kans creëert, dan moet je ook niet klagen als je verliest', aldus de clubtopscorer.

Vitesse-trainer Henk Fraser had weinig teruggezien van de ploeg die zich de laatste weken positief had onderscheiden. 'Vorige week heb ik heel veel plezier gehad, vandaag niet. Dat hoort ook bij het vak. De ene week bijna in euforie, de andere week bijna in tranen. Vandaag was het zo erg dat twijfelde of ik moest lachen of huilen. Want het was heel matig van onze kant. Vandaag krijgen we terecht een hoop shit over ons heen.'

Fraser weigerde de nakende bekerfinale van 30 april als excuus aan te dragen. 'Ik zie dat als een wedstrijd op zich. Ik zou geen bevestiging halen uit de vorm als je van Feyenoord zou winnen', zei de trainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.