Van Wolfswinkel laat aangeslagen Valencia langer lijden

Reacties

Ook Real Betis is te sterk gebleken voor Valencia. Aanvallers Rubén Castro en Ricky van Wolfswinkel beslisten het duel in het voordeel van de thuisploeg: 1-0.

Van Wolfswinkel laat aangeslagen Valencia langer lijden

De entree van Gary Neville in Valencia bleek het startsein voor een vrije val. Met de Engelse trainer op de bank werd in de competitie vijf keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. De voormalige verdediger van Manchester United wacht nog altijd op zijn eerste competitiezege als coach van Los Che. In het bekertoernooi werd woensdag zelfs met 7-0 verloren van Barcelona.

De eerste overwinning in de competitie komt er op zijn vroegst op 13 februari als Espanyol op bezoek komt in Estadio Mestalla, want zondagmiddag wist Valencia wederom niet te imponeren op bezoek bij Real Betis. De thuisploeg, waar Van Wolfswinkel in de basis begon en Rafael van der Vaart negentig minuten op de bank zat, won voor het laatst in de Primera División op 27 november. Tegen het in crisis verkerende Valencia mocht de promovendus echter weer eens juichen.

Castro (foto) zette de beslissende aanval zelf op. De 34-jarige Spanjaard dribbelde richting het vijandelijke strafschopgebied, bewaarde het overzicht en tikte de bal breed. Van Wolfswinkel gaf scherp voor en Castro liep de bal vervolgens eenvoudig binnen: 1-0. Toen Valencia-verdediger José Gaya zijn tweede gele kaart pakte, werd duidelijk dat de voorsprong van Betis niet meer in gevaar zou komen. Zo kreeg Neville wederom een domper te verwerken en staat hij met Valencia nu dertiende, met een voorsprong van slechts vier punten op nummer achttien Las Palmas. Betis klimt over Valencia heen en is de huidige nummer twaalf in La Liga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.