Van Wolfswinkel houdt Saint-Étienne in miljoenenrace

Saint-Étienne blijft knap meestrijden om een plaats in de Champions League. Mede dankzij een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel wonnen Les Verts eenvoudig van Evian TG.

Eigenlijk was de wedstrijd in Stade Geoffroy-Guichard al na twintig minuten beslist, want op dat moment leidde Saint-Étienne met 2-0. Max Gradel zette de thuisploeg al in de eerste minuut op voorsprong en Van Wolfswinkel maakte negentien minuten later het tweede doelpunt.

Romain Hamouma was de aangever bij beide treffers en bepaalde in de 65ste minuut de eindstand op 3-0. Daardoor bleef Saint-Étienne voor de tiende keer op rij ongeslagen in de Ligue 1. De afgelopen vijf duels leverden liefst dertien punten op, waardoor Les Verts de vierde plaats bezetten.

Saint-Étienne heeft nu 36 punten uit negentien wedstrijden. Koploper Olympique Marseille bezit halverwege de competitie slechts vijf punten meer.