Van Wolfswinkel bevrijdt Vitesse in Airborne-wedstrijd

Vitesse heeft zonder te overtuigen de eerste thuiszege in de Eredivisie in zeven maanden geboekt. Go Ahead Eagles bood in Gelredome de Arnhemmers de helpende hand (2-0).

Vitesse heeft dit seizoen het eigen publiek nog niet verwend met successen of spetterende optredens. Het Airborne-duel bood een nieuwe kans om aan klantenbinding te doen, inclusief een eerste thuiszege. De eerste 45 minuten gaven de thuisblijvers gelijk.

De Arnhemse formatie probeerde zeker het bijzondere duel een passende invulling te geven, maar Vitesse kwam voor rust tot weinig indrukwekkends. Navarone Foor tekende met een schot van buiten het strafschopgebied na twintig minuten voor de eerste Arnhemse dreiging. Na een half uur bood de grabbelende Go Ahead-keeper Theo Zwarthoed de helpende hand. Nathan had zo de 1-0 op zijn schoen, maar Joey Groenbast schoot zijn doelman op de doellijn te hulp.

In de tweede helft was er zeker meer te beleven voor het Deventer doel. Onder anderen Foor zorgde voor enige opwinding maar niet voor het gewenste doelpunt. Ruim een kwartier voor tijd hielp Go Ahead de thuisploeg over het dode punt. Na een bestrafte handsbal van Sander Fischer tekende Ricky van Wolfswinkel uit een strafschop voor de bevrijdende treffer.

Na prima voorbereidend werk van Mitchell van Bergen stelde Lewis Baker een minuut na de 1-0 de drie punten veilig voor Vitesse, dat met de eerste Eredivisie-zege op eigen veld (SC Heerenveen was in februari het laatste slachtoffer) aansluiting vindt bij de subtop. Go Ahead Eagles, dat vaker zwak presteert op zaterdag, staat na de vierde nederlaag in de gevarenzone.