Van Wijk kan met Westerlo niet stunten bij Anderlecht

Dennis van Wijk heeft met Westerlo op bezoek bij Anderlecht niet voor een stunt kunnen zorgen. De Nederlandse coach zag hoe de kampioen al binnen 24 minuten op rozen zat en in de slotfase de eindstand op 4-0 bepaalde tijdens de afsluiter van het Belgische voetbal op tweede kerstdag.

Na een kwartier opende spits Aleksandar Mitrovic de score. De Serviër trof doel met een knappe schuiver na voorbereidend werk van Dennis Praet. De aanvaller kwam later in de wedstrijd overigens goed weg toen hij géén rode kaart kreeg voor een zuivere elleboogstoot.

Na 24 minuten zorgde de titelverdediger al voor de vroegtijdige beslissing. Praet legde terug en het schot van Ibrahima Conte verdween in de hoek. In de slotfase bekroonde Praet zijn goede wedstrijd door het eindpunt van een fraaie aanval te zijn: 3-0. Maxime Colin bepaalde in de blessuretijd de eindstand. Bruno Godeau (Westerlo) stond toen vanwege een directe rode kaart voor een harde overtreding al niet meer op het veld.

Door de zege herstelde Anderlecht de marge met koploper Club Brugge weer tot vier punten. Bij de thuisploeg ontbrak de nog altijd geblesseerde Bram Nuytinck. De ploeg van Besnik Hasi hervat in 2015 de competitie op 18 januari tegen Lierse. Westerlo is voorlopig dertiende, maar kan zaterdag bij een zege van Waasland-Beveren op bezoek bij Cercle Brugge een plaatsje dalen.