Van Veen bezorgt FC Oss eerste thuiszege met juweeltje

FC Oss heeft zaterdagmiddag zijn eerste thuiszege van het seizoen geboekt. Spits Kevin van Veen bezorgde de Brabantse Eerste Divisie-club tegen De Graafschap de overwinning met een prachtige treffer: 3-2.

Al na iets meer dan tien minuten spelen was het de bezoekende ploeg met de eerste treffer van de middag. FC Oss kreeg de afgeslagen corner niet weg, waarna Dean Koolhof aanlegde voor een schot. Zijn inzet werd pas achter de lijn gekeerd, waardoor hij De Graafschap op een 0-1 voorsprong zette. De uitploeg drukte door en kreeg kansen op een verdubbeling van de score maar zover kwam het niet.

De ploeg van Wil Boessen kwam zelfs terug in de wedstrijd, mede door een steeds slordiger wordende tegenstander uit Doetinchem. Kort voor de rust vocht Oss zich terug in de wedstrijd. In de 44ste minuut kopte Jochem Jansen (foto boven, met hoofdband) de gelijkmaker binnen bij de tweede paal en een kleine minuut later zette Joep van den Ouweland de thuisploeg zelfs op een 2-1 voorsprong.

Thuiszege
Direct na rust was het opnieuw Koolhof die trefzeker was. De aanvaller verlengde een voorzet van Caner Cavlan met het hoofd en knikte daarmee zijn ploeg langszij: 2-2. Kevin van Veen greep daarna in voor Oss. De spits scoorde twee keer, waarvan één keer uit buitenspelpositie. Die poging in de 51ste minuut werd dan ook afgekeurd. De tweede, wél reglementaire, treffer was een juweeltje.

Van Veen krulde de bal na een schitterende aanname in de kruising en bezorgde zijn ploeg daarmee de eerste thuiszege van het seizoen. Het betekende de tweede overwinning voor FC Oss, na een eerdere 4-0 zege bij RKC Waalwijk.