Van 't Schip verslaat Thijssen: 'Er is nu een gat'

Reacties

John van 't Schip heeft met Melbourne City FC de begeerde zesde plaats stevig in handen gekregen met een nipte zege op concurrent Brisbane Roar van Frans Thijssen.

Van 't Schip verslaat Thijssen: 'Er is nu een gat'

'Iedereen weet dat het een zeer belangrijke zege was, een zespunten-wedstrijd. Er is nu een gat', vertelde Van 't Schip na de 1-0 overwinning op Brisbane Roar. Dankzij de treffer van Jonatan Germano heeft Melbourne City FC met een voorsprong van acht punten de begeerde zesde plaats stevig in handen.

Melbourne City kan zich daardoor gaan richten op het vervolg van de titelstrijd, die alleen is wegelegd voor de eerste zes clubs in de A-League. 'Maar laten we eerst zeker zijn van een plaats in de play-offs, want dat is nog helemaal niet het geval', wil Van 't Schip niet te vroeg juichen. 'We hebben nog vier zware wedstrijden voor de boeg.'

Na de nederlaag heeft Brisbane Roar nog vijf duels om de achterstand goed te maken en de play-offs te bereiken. Zoals Van 't Schip zich nog niet zeker waant van een plaats in de play-offs, zo houdt Thijssen de hoop dat de titelverdediger niet al in de reguliere competitie strandt.

'Het is nu heel veel zwaarder geworden', probeert de oud-international, die in november aantrad bij Brisbane Roar, de moed erin te houden na de vierde nederlaag op rij. 'We hebben niet veel wedstrijden meer. Maar het is nog steeds mogelijk, en we gaan er dus voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.