Van 't Schip stopt bij Melbourne City om privésituatie

Reacties

John van 't Schip heeft zijn functie als hoofdcoach van Melbourne City FC neergelegd. De oud-international keert terug naar Nederland om voor zijn zieke vader te zorgen.

Van 't Schip stopt bij Melbourne City om privésituatie

'Ik moest een keuze maken tussen mijn familie in Nederland en mijn werk hier in Australië, er was maar een juiste beslissing', vertelt Van 't Schip op de clubwebsite van Melbourne City, de club waar hij sinds 2013 werkzaam was. 'Ik wilde niet dat mijn persoonlijke omstandigheden ook maar enige invloed zouden hebben op de club.'

Van 't Schip heeft er alle vertrouwen in dat Melbourne City ook zonder zijn inbreng de ingeslagen weg kan vervolgen. 'Ik zal altijd enorm trots blijven op de ontwikkeling die de club heeft doorgemaakt sinds het ontstaan.' Michael Valkanis is aangesteld als tijdelijke opvolger van Van 't Schip, die in mei vorig jaar al aankondigde uiterlijk in de zomer van 2017 te zullen vertrekken.

Khaldoon Al Mubarak, voorzitter van de City Football Group, heeft begrip voor het besluit van Van 't Schip. 'Zijn reactie op zijn persoonlijke omstandigheden tekent de man die hij is en waarom hij op en buiten het veld zo'n belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de club. We zijn hem dankbaar. Zijn focus gaat volledig terecht op zijn familie.'

Van 't Schip sloot zijn periode bij Melbourne City af met een sportief hoogtepunt. In november won de zusterclub van Manchester City de eerste prijs in de clubhistorie: de Australische beker. De voormalig speler van Ajax, Genoa en het Nederlands elftal was tussen 2009 en 2012 ook al trainer van de club, die toen nog Melbourne Heart heette. Verder werkte de 53-jarige coach bij FC Twente, Ajax, Oranje en Guadalajara.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.