Van 't Schip sleutelt aan Ajax-opstelling: Hlynsson verliest basisplaats

Reacties

John van 't Schip heeft drie wijzigingen aangebracht voor het Europa League-duel met Olympique Marseille. Ajax begint in Stade Vélodrome met onder anderen Borna Sosa en Carlos Forbs in de basis.

Van 't Schip sleutelt aan Ajax-opstelling: Hlynsson verliest basisplaats
Olympique Marseille
Olympique Marseille
4 - 3
Ajax
Ajax

Ajax tankte zaterdag vertrouwen door Vitesse op een stevige nederlaag te trakteren (5-0). Ten opzichte van dat duel moeten Ar'Jany Martha, Chuba Akpom en Kristian Hlynsson plaatsmaken. Met Sosa kiest Van 't Schip voor ervaring achterin, terwijl Forbs in de voorhoede voor snelheid moet zorgen. Steven Berghuis verkast naar het middenveld, Brian Brobbey keert terug van een blessure en lost Akpom af in de punt van de aanval.

Wil Ajax nog wat in Europa, dan moeten de Amsterdammers vanavond winnen in en tegen Marseille. De Franse topclub is in eigen land niet in vorm, maar staat er in de Europa League goed op. Het heenduel in de Johan Cruijff Arena schoot twee maanden geleden alle kanten op. Uiteindelijk eindigde de ontmoeting tussen Ajax en Marseille in een gelijkspel (3-3). Ten opzichte van dat duel zijn Johan Veretout, Joaquín Correa en Ismaïla Sarr nieuw in de basis bij Marseille. 

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Sosa; Tahirovic, Berghuis, Taylor; Forbs, Brobbey, Bergwijn

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.