Van 't Schip kondigt vertrek aan bij Melbourne City

Reacties

John van 't Schip heeft het bestuur van Melbourne City laten weten zijn contract niet te zullen verlengen. Dit betekent dat de 52-jarige oefenmeester uiterlijk in de zomer van 2017, na afloop van het nieuwe seizoen in de Australische A-League, zal vertrekken. 'Het is mijn wens om dan weer dichter bij huis te zijn', vertelt Van ’t Schip. 'Maar ik zal mijn contract gewoon uitdienen.'

Van 't Schip kondigt vertrek aan bij Melbourne City

Naar verluidt stond de positie van de oud-international recent even ter discussie. De City Football Group, voor tachtig procent eigenaar van Melbourne City, had het winnen van de A-League dan wel het algehele kampioenschap (eindzege Grand Final) als doelstelling. Ondanks een seizoen waarin Melbourne City vele clubrecords vestigde, greep het naast de prijzen. Maar de CFG, opererend onder auspiciën van Manchester City, behoudt vertrouwen in Van 't Schip.

Wel krijgt de Nederlander in zijn laatste seizoen in Melbourne te maken met een vernieuwde technische staf. Zijn assistent Luciano Trani moest deze maand vertrekken, terwijl Ivan Jolic vanwege privéredenen opstapte. In december 2013 keerde Van 't Schip terug bij de club (toen nog onder Melbourne Heart), waar hij eerder in de periode oktober 2009-april 2012 als hoofdtrainer had gefungeerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.