Van 't Schip: 'Ik wist dat Villa na vier duels zou terugkeren'

Reacties

Het komt voor trainer John van 't Schip van Melbourne City FC niet als een schok dat vedette David Villa na vier duels alweer vertrekt bij de Australische club.

Van 't Schip: 'Ik wist dat Villa na vier duels zou terugkeren'

Villa staat onder contract bij de Amerikaanse satellietclub van Manchester City, maar de club uit The Big Apple verhuurt hem aan Melbourne City. Ook die club is gelieerd aan de Engelse landskampioen. De regels van de Australische A-League schrijven voor dat een 'gastspeler' maximaal tien duels mee mag doen. Zo ver komt het vooralsnog niet, omdat Villa voor commerciële doeleinden naar de Verenigde Staten moet.

'Nee, voor mij is het niet verrassend. Dat David na vier duels zou terugkeren wisten we al langer, in New York heeft hij bepaalde verplichtingen', laat Van 't Schip weten aan Voetbal International. In de eerste twee competitieduels (1-1 tegen zowel Newcastle Jets als Sydney FC) maakte de Spaans topscorer aller tijden de gelijkmaker, na de komende duels met stadgenoot Melbourne Victory en Adelaide United gaat Villa terug naar The Big Apple.

Van 't Schip: 'Op zich mag je al blij zijn dat je als Australische club een gastspeler van het kaliber Villa aan je selectie kan toevoegen. In het verleden liepen onder anderen Rómario en Kazuyoshi Miura als gastspeler in de A-League rond, maar die speelden slechts drie, vier wedstrijden', weet hij. Daar lijkt het voor Villa ook bij te blijven.

Waarde
'Voor mij als trainer is het natuurlijk wel heel jammer. David is volwaardig lid van de selectie. Hij kwam binnen met een kleine achterstand, maar was de tweede wedstrijd al in staat negentig minuten te voetballen. Maar met twee goals in twee duels, is zijn waarde voor iedereen duidelijk.' Toch bestaat er een kans dat Villa na zijn verplichtingen in New York alsnog wat wedstrijden in Australië komt spelen. De Amerikaanse Major League Soccer begint namelijk pas in maart.

Op die zaken wil Van 't Schip echter niet vooruitlopen. 'Wanneer en of hij terugkeert is iets tussen de clubs. Deze week komt Ferran Soriano (CEO van Manchester City, red.) op bezoek om de derby bij Melbourne Victory bij te wonen. Dan zullen we het denk ik ook wel over Villa hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.