Van 't Schip heeft vertrouwen in vervangers Sibon

John van 't Schip, coach van Melbourne Heart, heeft vertrouwen in de vervangers van de geblesseerde Gerald Sibon. De spits raakte zaterdag geblesseerd in de derby van tegen Melbourne Victory (3-1). De aanvaller was in de eerste helft nog trefzeker maar moest in de rust in de kleedkamer achterblijven.

Van ’t Schip geeft toe dat de blessure een gemis is voor Melbourne Heart, dat achtste staat 'Op het moment hebben we iedere speler nodig. Zeker een speler als Gerald die het verschil voor ons kan maken', zegt hij op de clubsite. Maar de coach heeft vertrouwen in de vervangers van Sibon. Nick Kalmar, John Alosi, Rutger Worm en Adrian Zahra kunnen ook als centrale aanvaller fungeren.

Hoewel Melbourne Heart de laatste weken niet in staat was drie punten te pakken, is de ploeg toch constant de dominerende partij en creëert zij meer mogelijkheden dan de tegenstanders. Volgens van ’t Schip ontbreekt het zijn ploeg aan puur geluk.

'We spelen goed voetbal. Het is alleen de afwerking die te wensen overlaat. We zijn vaak erg dichtbij, maar de laatste wedstrijden wil het maar niet lukken en dat is niet goed voor het zelfvertrouwen en geloof van de ploeg.' Foto: VI Images