Van Stee: 'PSV en Ajax hebben geïnformeerd naar Lombaerts'

Reacties

De Nederlandse interesse in Nicolas Lombaerts (31) neemt toe. Zowel PSV als Ajax heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden om de Belgische verdediger van Zenit Sint-Petersburg over te nemen. Technisch directeur Henk van Stee. 'Maar er is nog niet geboden.'

Van Stee: 'PSV en Ajax hebben geïnformeerd naar Lombaerts'

Met het aanstaande vertrek van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg is PSV druk bezig met een vervanger. Eén van de vele lijntjes die zijn uitgegooid, is die naar Lombaerts. De Belgisch international heeft nog een tweejarig contract maar heeft aangegeven graag dichter bij huis te willen wonen nu zijn vrouw in verwachting is. Vervolgens is het balletje gaan rollen.

Van Stee: 'Nicolas heeft aangegeven een vertrek te overwegen. Vervolgens is er een lobby rondom hem op gang gekomen. Clubs als PSV, Ajax, Anderlecht en Club Brugge kwamen in beeld. Vervolgens zijn er wat telefoontjes geweest. Marcel Brands (technisch manager PSV, red.) heeft gedaan wat elke technische man zou doen: hij heeft bij ons geïnformeerd naar de situatie van Lombaerts. Een concreet bod heeft PSV echter niet gedaan. Ook Ajax heeft - zij het via een tussenpersoon - contact opgenomen.'

De technisch directeur geeft aan dat er ook contact is geweest met clubs uit onder meer Turkije en Engeland. Een concrete vraagprijs heeft de club nog niet bepaald. 'Hij heeft nog een tweejarig contract en is een fantastische speler. Pas als een club concrete interesse toont en met een serieus bod komt, gaan we praten', aldus Van Stee. De technisch directeur benadrukt eens te meer dat er uit Nederland nog geen concreet bod is gekomen.

Lombaerts mist momenteel het EK in Frankrijk door een spierscheuring. Hij zat wel bij de 24-koppige voorselectie van De Rode Duivels, maar haalde niet de uiteindelijke selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.