Van Rhijn wil aan de hand van Heitinga revanche nemen

Reacties

Ajax kende in alle opzichten een zwaar teleurstellend seizoen 2014/15. De nieuwe voetbaljaargang moet volgens Ricardo van Rhijn dan ook in het teken staan van eerherstel. De terugkeer van routinier John Heitinga kan daarbij van groot belang zijn, denkt hij.

Van Rhijn wil aan de hand van Heitinga revanche nemen

Net als heel Ajax kende ook de rechtsback een minder jaar. 'Zeker in de tweede seizoenshelft heb ik niet het niveau gehaald dat ik graag wil halen. Voor mij persoonlijk is dat jammer, maar daardoor ben ik wel extra gemotiveerd om het dit jaar beter te doen en dat dan een heel jaar vol te houden', zo laat hij op de website van Ajax weten.

Dat geldt overigens voor de hele ploeg, zo constateert Van Rhijn. 'De gretigheid die er na een vakantie altijd is, is absoluut aanwezig. Ik denk zelfs nog wel een stukje meer, na zo'n teleurstellend seizoen. Iedereen wil zich revancheren, als team én als individu. Dat is wel te merken aan het sfeertje dat hier hangt', doelt hij op het trainingskamp dat de Amsterdammers momenteel beleggen in Oostenrijk.

Bewonderen
Dat er met ervaren rot Heitinga (31) een clubicoon is teruggekeerd, kan alleen maar positief uitpakken, denkt Van Rhijn. 'We hebben met hem en Nemanja Gudelj twee jongens erbij gekregen die we goed kunnen gebruiken. Ik ken John als een harde, goede verdediger die ook voetballend zijn kwaliteiten heeft. Dat heeft hij lange tijd in het eerste van Ajax laten zien.'

Bovendien kunnen de twee goed met elkaar opschieten. Van Rhijn speelde acht interlands, in vier daarvan speelde hij samen met Heitinga. 'Ik heb hem bij het Nederlands elftal van dichtbij mogen bewonderen. Het is goed voor de groep, maar ook voor mij, dat hij er weer bij is. We kunnen het wel goed met elkaar vinden, hebben tijdens het eten al even bij elkaar gezeten. Een praatje maken en vooruitblikken op het nieuwe seizoen.' De conclusie van dat gesprek: 'Nogmaals, revanche nemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.