Van Rhijn: 'PEC had wel negen keer kunnen scoren'

Reacties

Ricardo van Rhijn beseft dat PEC Zwolle zondag met een 5-1 zege nog genadig is geweest voor Ajax. De rechtsback sprak van een wanprestatie.

Van Rhijn: 'PEC had wel negen keer kunnen scoren'

De avond begon in De Kuip nog goed voor Ajax en Van Rhijn. Met een wereldgoal zette hij zijn ploeg op voorsprong. Direct daarop gooiden fans van Ajax echter voor de tweede keer vuurwerk in het zestienmetergebied van doelman Kenneth Vermeer, waarop de bekerfinale gestaakt werd.

Na de hervatting liet PEC geen spaan heel van Ajax. Na elf minuten stonden de Zwollenaren op voorsprong door twee goals van Ryan Thomas, de directe tegenstander van Van Rhijn. 'We werden op alle fronten afgetroefd', aldus de Oranje-international voor de camera's van de NOS.

Van Rhijn wilde de staking niet de schuld geven. 'Ik kan niet zeggen dat het geholpen heeft, maar het is niet de basis van deze nederlaag. Dat is de wanprestatie van alle spelers. Als Kenneth (Vermeer, red.) ons niet een aantal keer redt, of zij spelen het beter uit dan kunnen we wel acht of negen tegengoals krijgen. Wij kwamen overal een stapje te laat en zij konden overal heerlijk combineren.'

Van Rhijn: 'De conclusie kan inderdaad zijn dat het leek alsof zij liever wilden winnen, maar wij dachten nog niet aan volgende week of de titel. We wilden graag geschiedenis schrijven, maar dat is niet gelukt.'

De oplossing is simpel volgens Van Rhijn. 'Nu moeten we keihard trainen. Want als we spelen zoals vandaag, gaan we ook in Almelo niet winnen', doelt hij op het uitduel met Heracles, waarin een punt volstaat voor het kampioenschap. Overigens heeft Heracles al aangekondigd dat er diverse Ajax-fans in de Almelose vakken zullen zitten.  Mogelijk levert dat nog problemen op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.