Van Praag ziet nog kansen in Zuid-Amerika

Reacties

Michael van Praag kijkt tevreden terug op zijn bezoek aan Paraguay, waar de KNVB-voorzitter aanwezig was om een congres van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL bij te wonen. Tevens was hij daar om te lobbyen voor stemmen in de race om het FIFA-voorzitterschap.

Van Praag ziet nog kansen in Zuid-Amerika

'Ik heb ontmoetingen gehad met de voorzitter van de Zuid-Amerikaanse federatie en voorzitters van nationale bonden', aldus Van Praag tegen het ANP.

Van Praag hoopt in de race om de FIFA-troon de zittende preses Sepp Blatter te verslaan. Ook de Zwitser was aanwezig in Asuncion, waar het congres plaatsheeft. Ook de andere twee uitdagers, Luis Figo en Ali Bin Al-Hussein, gaven acte de présence.

Hoewel er al berichten verschenen dat de Zuid-Amerikaanse voetbalbonden zich zoals verwacht achter Blatter gaan scharen, bestrijdt de Amsterdammer dat. 'Op basis van mijn gesprekken heb ik niet het gevoel dat Zuid-Amerika al voor Blatter heeft gekozen', aldus Van Praag over de 78-jarige Zwitser, die zo goed als zeker wél alle steun krijgt vanuit van Afrika, Azië en Oceanië.

'Ik weet natuurlijk niet voor wie ze gaan kiezen', vervolgt hij. 'Maar ze hebben nog twee maanden de tijd om na te denken en ze zullen nog wel een keer met elkaar van gedachten wisselen.'

Van Praag merkte tijdens het congres wel dat zijn plan om het WK uit te breiden van 32 naar 40 ploegen niet overal als verbetering wordt gezien. 'Sommige voorzitters vinden veertig deelnemers wel veel. Maar het gaat uiteindelijk nog steeds maar om zo'n twintig procent van alle leden van de FIFA. Bovendien zal het toernooi maar een paar dagen langer duren. Ik heb de verschillende voorzitters ook verteld dat ik ze meer macht wil geven. Het kan niet zo zijn dat de voorzitter van de FIFA alles bepaalt. Dat is niet democratisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.